Brânza clasică

În bucătăria cehă, tartinele sănătoase se găsesc destul de des și se bazează de obicei pe brânză de vaci sau unt tartinabil. Brânza de vaci este o raritate cehă - ei nu cunosc un produs similar nicăieri în lume, iar cel mai apropiat lucru este brânza cremă de tip ricotta, care, totuși, are mult mai puțină grăsime decât brânza de vaci cehă cu grăsime. Daca vrei sa faci un tartinat usor, mergi pe branza de vaci cu continut redus de grasimi, exista de obicei trei variante din care sa alegi.

Aproape orice legumă este potrivită pentru baza de brânză de vaci , așa că urmați-vă gustul și, de asemenea, oferta de sezon. Amintiți-vă că legumele care abia se coace sunt cele mai încărcate cu vitamine, minerale și enzime care promovează sănătatea. Vara , tartinele cu ridichi , ardei sau morcovi rasi te vor improspata .

Ești interesat de bucătăria vegană? Tartina de legume in varianta vegana este foarte usor de preparat, trebuie doar sa inlocuiti branza de vaci sau untul cu tofu matase sau sa ingrosi amestecul de legume cu mazare sau alta faina de leguminoase.

Inspiră-te în străinătate

Deși pâinea cehă și brânza de vaci nu se găsesc nicăieri altundeva în lume, puteți obține inspirație mai mult decât suficientă pentru mâncăruri delicioase din legume în călătoriile voastre. Încercați tipuri netradiționale de legume precum vinetele, cartoful dulci, avocado sau chiar ridichea albă și pregătiți un tartinat excelent, plin de vitamine. Tartina de vinete te va transporta in Mediterana si avocado cu unt in Mexic fierbinte.

Oferă leguminoase o șansă

Nu vă fie teamă să folosiți și leguminoase. Sunt încărcate direct cu proteine sănătoase și dacă le înmuiați peste noapte, le veți scăpa de substanțele greu de digerat și dăunătoare. Dacă te grăbești, folosește leguminoase conservate. Dacă nu vă puteți imagina un tartinat de leguminoase, mizați pe clasicul popular - hummus de năut, care s-a îndrăgostit de întreaga lume datorită gustului său original.

X