Muschi la frigare Retete Carne 

Muschi la frigare

Mod de preparare: Se curata muschiul de pielite, dar nu si de grasime. Nu se sareaza. Se freaca cu usturoi pisat, se presara cu piper si cu cimbru. Se pune la frigare pe jaratec bun. Bunatatea fripturii depinde mult de lemnul din care se face jarul. Astfel de exemplu jarul de corzi de vita de vie imprumuta fripturii o anumita aroma.

La inceput frigarea se intoarce incet, pentru ca caldura sa patrunda mai puternic carnea si sa se formeze mai repede o crusta necesara care impiedica sucul sa se scurga. Dupa ce s-a format crusta, si toata suprafata este, cum se spune, caramelizata, se roteste friptura mai repede, incepand totodata stropitul cu apa si unsul cu grasime. Se pun la indemna doua cesti, una cu apa rece, sarata si cu usturoi, daca friptura n-a fost usturoiata de la inceput, si una cu unt curat sau unt amestecat cu untdelemn bun. Se unge friptura cu pana, cand dintr-o ceasca, cand din cealalta.

Friptura la frigare se invarteste mereu, nu se lasa din mana. Numai astfel se frig bine toate partile, iar sucul care se scurge din carne se prelinge tot pe ea, astfel incat friptura nu pierde nimic din savoarea ei.

Cand carnea este fripta, se scoate de pe frigare, se aseaza pe farfurie, se taie felii chiar in momentul servirii, se da la masa cu cartofi mici, inabusiti in unt si o salata de sezon.

In felul acesta se frige si mielul, iedul, puii.

Share This:

Postari asemanatoare

Scrie un comentariu