Anasonul nu este anason stelat! Citiți cum să le distingeți unul de celălalt și ce utilizări are acest condiment străvechi

Anasonul conferă o notă subtilă de lemn dulce produselor de copt, dar și oricărui alt fel de mâncare în care te hotărăști să folosești acest condiment!

De aceea rămâne atât de popular în toate culturile chiar și după secole!

Cu ajutorul articolului nostru, învață să-i descoperi toate calitățile pozitive și învață să lucrezi cu el!
Acest articol vă oferă cele mai bune sfaturi și trucuri pentru rețete, precum și pentru a face un extract medicinal de casă care funcționează pentru aproape orice!

Ce este anasonul?

Semințele sunt produse de planta Pimpinella anisum, care a fost cultivată în Egipt, Orientul Mijlociu și Europa de multe secole.

Semințele de anason sunt folosite ca condiment măcinat sau întreg. Uleiul esențial și extractul de anason sunt, de asemenea, produse din semințe. Semințele sunt mici, gri maronie, cu un parfum de lemn dulce.

Planta are, de asemenea, frunze și tulpini aromate care pot fi folosite ca plantă, cu gust de lemn dulce, fenicul sau tarhon.

Planta de anason desenată.
Sursa: mediastorehouse.com

Care este diferența dintre anason, anason stelat și fenicul?

Anason vs. anason stelat

Anasonul nu are legătură cu anasonul stelat, deoarece anasonul stelat este un condiment dintr-o familie de plante diferită. Ambele pot fi folosite pentru a face extract de anason, deoarece ambele conțin anetol, care are o aromă caracteristică de anason.

Anasonul este sursa extractului și a semințelor folosite în bucătăria europeană, mediteraneană și din Orientul Mijlociu.

Anasonul stelat provine din China. Deoarece anasonul stelat este mai ieftin de produs, astăzi o mare parte din uleiul esențial de anason este derivat din anason stelat.

Cum se compară anasonul stelat cu anasonul.
Sursa: punarjanispices.com

Anason vs. fenicul

Anasonul nu este nici măcar la fel cu feniculul, deși ambele au o aromă similară, iar plantele arată oarecum asemănătoare.

Anasonul și feniculul sunt din aceeași familie de plante (împreună cu chimen, pătrunjel, coriandru și altele), dar sunt specii diferite. În general, feniculul este folosit ca legumă, în timp ce anasonul este folosit ca condiment sub formă de semințe, fie întregi, fie măcinate.

Cum arată feniculul proaspăt și semințele uscate.
Sursa: edenbrothers.com

Efectele medicinale ale anasonului

Bogat în nutrienți

Deși semințele de anason sunt folosite în cantități relativ mici, fiecare porție conține o cantitate mare de micronutrienți importanți.

O lingură (7 grame) de semințe de anason conține:

Calorie Proteinele Grasimi Carbohidrați Fibră
23 kcal 1 g 1 g 3 g 1 g

Conținut de vitamine și minerale (la 7 g)

Fier Mangan Calciu Magneziu Fosfor Potasiu Cupru
13 % 7% 4% 3% 3% 3% 3%
*doza zilnică recomandată

Poate reduce simptomele depresiei

Depresia este o afecțiune comună, dar debilitantă, care afectează până la 25% dintre femei și 12% dintre bărbați din întreaga lume. Extractul din semințe de anason a arătat proprietăți antidepresive puternice la șoareci și a fost la fel de eficient ca un medicament obișnuit pe bază de prescripție medicală folosit pentru a trata depresia.

Poate proteja împotriva ulcerelor gastrice

Ulcerele de stomac sunt ulcere dureroase care se formează în mucoasa stomacului și provoacă indigestie, greață și o senzație de arsură în piept. Semințele de anason ar putea ajuta la prevenirea ulcerelor gastrice și la reducerea simptomelor.

Previne dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor

Studiile arată că semințele de anason și compușii lor au proprietăți antimicrobiene puternice care previn infecțiile și blochează creșterea ciupercilor și bacteriilor.

Poate ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei

Menopauza este o scădere naturală a hormonilor reproductivi feminini în timpul îmbătrânirii, care are ca rezultat simptome precum bufeuri, oboseală și piele uscată. Semințele de anason imită funcția estrogenului din organism și pot reduce simptomele menopauzei.

Poate echilibra nivelul zahărului din sânge

Anetolul, o componentă din semințele de anason, poate menține sub control glicemia atunci când este asociat cu o dietă sănătoasă.

Poate reduce inflamația

Semințele de anason pot reduce inflamația, promovând astfel o sănătate mai bună și prevenind dezvoltarea altor boli. Uleiul din semințe de anason reduce umflarea și durerea.

Planta de anason și efectele sale asupra sănătății pentru a susține organismul.
Sursa: herbal-supplement-resource.com

Ce gust are anasonul?

Anasonul are o aromă de lemn dulce care este dulce, ușor picant și foarte aromat. Această aromă este produsă de anetol, care este prezent și în tarhon și busuioc.

La ce se folosește anasonul?

Semințele de anason (întregi sau măcinate) pot fi adăugate la umpluturile de plăcintă cu fructe și carnea tocată.
De exemplu, adăugați-l în aluatul de patiserie, cum ar fi aceste rețete de naan indian și ronțăiți una dintre aceste rețete de pui cu unt sauaceastă specialitate indiană dhal
Gătiți una dintre aceste supe consistente de gris cu semințe de anason.
Extractul de anason poate fi folosit în produse de patiserie și pentru a aroma băuturi precum cafeaua sau ciocolata caldă.
Semințele de anason sunt un agent de aromatizare într-o serie de băuturi alcoolice, inclusiv sambuca și absint.
Semințele pot fi folosite și pentru a face ceai cu aromă de lemn dulce.
Folosiți-l pentru a coace pâine dulce cu anason, biscuiți cu anason și biscuiți cu scorțișoară cu anason sau prăjiturile noastre cu anason

Sfaturi pentru retete cu anason

  • Se potrivește bine cu fructe de mare, carne, fructe și ciocolată
  • Adăugați-l la alte condimente și ierburi precum chimen, cuișoare, buzdugan, piper roz și tarhon
  • Frunzele și tulpinile pot fi folosite în supe și salate
  • Datorită consistenței lor, semințele de anason, extractul de anason și uleiul de anason sunt ingrediente mai bune pentru utilizare în rețete precum: biscotti și pizzelle italiene, springerle și pfeffernüss german, băuturi alcoolice precum absint, arack, raki și ouzo și în berea condimentată.
Cele mai diverse retete de preparate dulci si sarate la care putem adauga anason.
Sursa: befunky.com

Cu ce ​​să înlocuiți anasonul?

Dacă nu aveți la dispoziție sămânță de anason pentru rețetă, cei mai buni înlocuitori ar fi sămânța de fenicul, câteva picături de anason sau extract de anason stelat.

Daca ai anason stelat intreg, ar trebui sa fie macinat inainte de folosire, planuiesti sa il pastrezi in vasul finit, din cauza texturii sale dure, ar fi neplacut sa il mesteci intreg.

Reteta pentru extract de anason

Dacă aveți semințe de anason, vodcă și un pahar mic, puteți face extract de anason, care poate fi apoi folosit pentru a aroma cafeaua, de exemplu.

  • Sterilizați un borcan de 120 ml.
  • Adăugați în pahar 1 linguriță de semințe de anason, apoi 60 ml de vodcă.
  • Închideți borcanul ermetic și păstrați într-un loc răcoros și întunecat timp de două până la trei luni.
  • Apoi se strecoară semințele turnându-le peste un strat subțire într-o altă sticlă sau pahar.
  • A se păstra într-un loc răcoros, întunecat. Extrasul ar trebui să dureze până la cinci ani.
Cum arată un pahar plin cu extract de anason.
Sursa: injennieskitchen.com

Cum se păstrează anasonul?

Semințele de anason întregi sau măcinate trebuie depozitate într-un loc răcoros și întunecat pentru o perioadă de valabilitate optimă.

Semințele întregi vor fi cel mai bun timp de trei până la patru ani.

Anasonul măcinat își pierde calitatea mai repede, dar este totuși bun de folosit.

Milan & Ondra

Amandoi suntem fani ai mancarii bune si ne place sa gatim. Pe acest site, vrem să vă inspirăm cu rețete tradiționale, dar și mai puțin obișnuite. Vom fi fericiți dacă veți încerca rețetele noastre și ne spuneți cum v-au plăcut. Pofta buna! :)

X