Nu există condimente ca mirodeniile! Explorați cele mai bune proprietăți pe care vi le oferă consumul de piper alb

Ardeiul alb este adesea folosit în mâncăruri care necesită o atingere ușor picant.

Citiți acest articol și aflați cum să profitați la maximum de proprietățile sale, care vor sublinia perfect orice fel de mâncare!

Reînvie rețetele care au fost deja gătite și privite de 100 de ori cu un praf din acest condiment!

Ce este piperul alb?

Piperul alb este un condiment obținut din fructele uscate ale arborelui de ardei, la fel ca piperul negru.

Se obține din fructele de pădure coapte, uscate și decojite ale arborelui de ardei veșnic verde. Boabele sunt culese când sunt complet coapte, de culoare roșie, apoi sunt înmuiate în apă pentru a îndepărta pistilul.

Semințele trebuie uscate la soare, apoi capătă culoarea lor tipică galben-alb.

Gustul ardeiului alb este considerabil mai blând, mai puțin aromat și ascuțit decât ardeiul negru, dar se remarcă prin aroma sa dulce. Piperul alb este disponibil atat intreg cat si macinat.

Piper alb condiment măcinat într-un castron cu câteva bile de condiment întreg.
Sursa: lazada.com

Tipuri de ardei

Piper alb vs. piper negru

În timp ce provin din fructele de pădure ale aceleiași plante, diferența dintre piper alb și negru începe atunci când boabele sunt culese. Pentru a face piper negru, boabele de piper necoapte sunt colectate și apoi uscate, ceea ce înnegrește pielea și îi dă aroma.

Piperul alb este făcut din boabe de piper complet coapte. Se pun la macerat in apa aproximativ 10 zile, ceea ce duce la fermentare. Apoi se scot pielea de pe ele. Datorită acestui fapt, piperul alb are un gust diferit de cel negru.

Ardei verde

Boabe de piper verde sunt boabe de piper necoapte, recoltate din aceeași viță de vie ca boabele de piper alb și negru. Sunt deshidratate sau conservate, ceea ce va avea ca rezultat un gust delicat.

Sunt aromate, au o aromă mai proaspătă, mai fructată decât ardeiul alb sau negru și sunt de obicei murate pentru a se păstra mai mult timp. Incearca-l in retete de rosii umplute cu ardei verde sau jeleu de capsuni cu ardei verde.

Piper roz

Aceste boabe de piper fin nu sunt de fapt boabe de piper deloc, ci boabe ale unui arbust sud-american. Nu le veți găsi într-o moară de piper, deoarece fragilitatea și delicatețea lor le fac cele mai potrivite pentru salate sau preparate gata, unde aroma lor dulce, ascuțită și blândă, completează fructele de mare și sosurile mai ușoare.

ardei Sichuan

În mod similar, ardeiul Szechuan nu este din familia ardeiului, ci o boabă uscată din provincia Szechuan din China. Ardeiul de Szechuan, mai aromat, este o boabe de cenușă de munte cu o aromă înțepătoare.

Tipurile de soiuri individuale de ardei care sunt utilizate.
Sursa: blog.mountainroseherbs.com

Efectele ardeiului alb asupra sănătății

Încărcat cu antioxidanți

Piperul alb are mai mulți antioxidanți decât piperul negru. Aceasta înseamnă că are o capacitate mai mare de a lupta împotriva radicalilor liberi care pot provoca unele boli de inimă, diabet și chiar obezitate.

Proprietăți antiinflamatorii

Piperul alb conține piperina, care are efecte antiinflamatorii. Astfel, permite reducerea inflamației și tratarea spasmelor musculare.

Previne flatulența și îmbunătățește digestia

Piperul alb ajută la reducerea gazelor, pe lângă stimularea producției de acizi gastrici în stomac. Ajută digestia și, datorită conținutului său de fibre, facilitează buna funcționare a intestinelor.

Este benefic pentru pacientii cu anorexie

Este cunoscut faptul că ardeiul alb îmbunătățește digestia și crește apetitul. Deci, piperul alb poate ajuta la anorexie și poate crește foamea.

Scade tensiunea arterială

Piperul alb este o sursă bună de flavonoide, vitamina A și vitamina C. Acestea ajută la reducerea hipertensiunii arteriale. Prin menținerea constantă a tensiunii arteriale sub control, reduce probabilitatea unui accident vascular cerebral.

Ajută la gestionarea artritei

Piperul alb este un super aliment binecunoscut pentru ameliorarea durerilor articulare și coloanei vertebrale. Beneficiul constă în prezența piperinei. Conform studiilor, piperina are efecte antinociceptive și antiartritice. Deci poate ușura agonia artritei și a gutei.

Îmbunătățește funcția creierului

Piperul alb poate fi benefic pentru îmbunătățirea funcției cognitive a creierului. În plus, poate ajuta și la prevenirea degenerării celulelor creierului.

Efectele consumului de ardei asupra sănătății.
Sursa: amazon.in

Valoarea nutrițională medie a piperului alb (la 100 g)

Calorie Carbohidrați Grasimi Proteinele Sodiu Potasiu Calciu Fier Magneziu
62 kcal 64 g 3,3 g 10 g 20 mg 1329 mg 443 mg 9,7 mg 171 mg

La ce rețete să adăugați piper alb?

Puteți stropi ouăle cu pudră de piper alb
Piperul alb se potrivește bine cu diferite brânzeturi sau cu un răsfăț delicios precum acest fondue
Merge de minune cu orice salată. Poți adăuga piper alb măcinat în salata ta preferată cu migdale și nuci.
Subliniază gustul oricărei supe cremoase ca a noastră cu pudră de piper alb
Marinați-vă carnea în ea. De exemplu, puteți marina carne de vită sau porc, pește, pui în piper alb întreg/măcinat. Veți fi inspirat de acest articol despre cum să marinați corect .
Adăugați-l la sandvișuri și roșii cu balsamic
Adaugă-l la paste, aceste sosuri de carne cu piper și supe în stil italian.
Le puteți adăuga la produse de patiserie sărate
Puteți adăuga piper alb întreg/măcinat la ceaiul de detoxifiere
Cele mai diverse idei de rețete în care să adaugi acest condiment.
Sursa: befunky.com

Cum se păstrează piperul alb?

Păstrați ardeiul alb într-un recipient bine închis ferit de lumină.

Boabele de piper pot fi păstrate mai mult decât ardeiul alb măcinat, care își pierde aroma și potența după aproximativ trei luni.

Nu se va strica și este sigur de utilizat, dar este posibil să aveți nevoie de mai mult pentru a obține aceeași aromă.

Din acest motiv, este rezonabil să cumpărați piper alb măcinat în cantități mai mici, pe care îl veți folosi într-o perioadă mai scurtă de timp.

Milan & Ondra

Amandoi suntem fani ai mancarii bune si ne place sa gatim. Pe acest site, vrem să vă inspirăm cu rețete tradiționale, dar și mai puțin obișnuite. Vom fi fericiți dacă veți încerca rețetele noastre și ne spuneți cum v-au plăcut. Pofta buna! :)

X