Boletușul solz este o ciupercă cunoscută, dar știai că poate fi preparată și în mod culinar? Învață cum să o faci

Puțini oameni știu că ciupercile solzoase sunt ciuperci comestibile.

În sălbăticie, puteți recunoaște aceste ciuperci gustoase, dar subapreciate după modelele unice de pe șapcă.

Citiți mai multe despre această ciupercă interesantă. Învață să-l recunoști, să-l cureți și să-l prepari!

Ce este solzoasa?

Aceasta este o ciupercă interesantă care crește pe copacii morți din lemn de esență tare. Este ușor de recunoscut, datorită modelului maro deschis și închis al pălăriei, care arată ca niște solzi fin desenați.

Ciupercile adulte pot crește până la 60 cm în dimensiune.

O pălărie mare cu solzi maro distincti.
Sursa: youtube.com

Cum să recunoaștem boala solzoasă?

  1. Aceste ciuperci cresc în perioada aprilie-octombrie.
  2. Crește atât pe trunchiuri și cioturi vii, cât și morți. Cel mai adesea pe nuci, sălcii, plopi, fagi, tei și arțari.
  3. Pălăria poate crește până la 60 cm și are forma unui evantai semicircular. Este de culoare galbenă sau ocru și este acoperită cu solzi maro închis.
  4. Pulpa ciupercii este albicioasă și nu își schimbă culoarea la tăiere. Textura este carnoasa, cu gust de faina si aroma de castravete.
  5. Sunt comestibile doar ciupercile tinere, din care se prepară cel mai adesea supe, șnițeluri sau prăjiți.
Fotografiat bolnav de sus și de jos pe un trunchi de copac.
Sursa: fungiwoman.com

Beneficiile bolii pentru sănătate

Aceste ciuperci sunt o sursă excelentă de proteine și alte elemente, cum ar fi complexul de vitamine B, C și D, precum și minerale esențiale precum fier, fosfor, potasiu, cupru și seleniu.

De asemenea, au un conținut scăzut de sodiu, grăsimi și colesterol, ceea ce le face un aliment excelent pentru sănătate.

Măcrișurile sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți. Din acest motiv, consumul acestor ciuperci poate ajuta organismul să prevină tumorile și cancerul. Acești antioxidanți vă pot întări, de asemenea, imunitatea împotriva bolilor comune precum răceala și gripa.

Aceste ciuperci sunt, de asemenea, bogate în fibre, ceea ce le face grozave pentru susținerea unui sistem digestiv sănătos.

Adăugarea acestor ciuperci în dieta zilnică poate ajuta la gestionarea zahărului din sânge, la scăderea colesterolului, la reglarea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare generale.

Un extract de sedum, care are efecte medicinale.
Sursa: sacredcirclehomestead.org

Retete cu toc solz

Aceste ciuperci au o aromă distinctă și un gust plăcut care seamănă cu pepenele verde. Au cel mai bun gust când sunt tineri și fragezi
Când culegeți ciuperci, spălați-le și curățați-le imediat înainte de a le găti. Aruncați orice părți care sunt pline sau rigide
Ciupercile mai bătrâne pot fi folosite pentru a face supă de bază de carne sau supă de legume, dar pulpa lor nu mai poate fi mâncată deoarece este prea tare. Pregătiți acest eintopf rapid și ușor , unde gustul cârnaților va ieși în evidență
Choroshes au cel mai bine gust copt sau sot. De asemenea, le puteți găti și le puteți adăuga la tocane și supe. Adăugați-le la aceste rețete de tocană de curcan , este un răsfăț
De asemenea, pot fi uscate și măcinate într-o pulbere de condimente. Puteți folosi acest condiment pentru a spori aroma supelor, sosurilor, pâinii și chiar a aluaturilor tempura
Ciupercile sunt cel mai bine tăiate în felii și prăjite într-o tigaie. Tăiați ciupercile în felii subțiri și prăjiți-le în puțin ulei, sare și piper. Gustul este ușor și pământesc, ciupercă și proaspăt
De asemenea, le puteți tăia subțiri, le puteți usca și le puteți mânca sub formă de chipsuri crocante
Refren prajit in unt cu usturoi si legume.
Sursa: foragerchef.com

Depozitare

Păstrați păstăile la frigider, dar pentru a fi în siguranță, folosiți-le în două zile.

O modalitate excelentă de a păstra aceste ciuperci fără a le usca este să le tăiați subțiri și să le murați.

Milan & Ondra

Amandoi suntem fani ai mancarii bune si ne place sa gatim. Pe acest site, vrem să vă inspirăm cu rețete tradiționale, dar și mai puțin obișnuite. Vom fi fericiți dacă veți încerca rețetele noastre și ne spuneți cum v-au plăcut. Pofta buna! :)

X