Toadstool roz, alias ciuperca de carne – una dintre cele mai gustoase ciuperci ale noastre. Cum să-l deosebești de omologul său otrăvitor?

Toadstool roz este deosebit de popular datorită gustului său delicios de carne, dar mulți colecționari se tem de el.

Motivul este în principal confuzia sa cu ciuperca otrăvitoare de tigru.

Cum să distingem aceste ciuperci una de cealaltă?

Și cum poți folosi Masak în bucătărie?

Vă vom spune toate acestea și multe altele în articolul nostru!

Ce este de fapt un măcelar?

Toadstool roz este un fel de ciupercă abundentă și gustoasă, care are o pălărie semisferică sau în formă de pâine de culoare roz, mici cruste albe murdare la suprafață, solzi moi roz, o coloană roz, un inel canelat în partea superioară a coloanei vertebrale. . Fiind unul dintre puținii ciuperci neotrăviți, se remarcă prin un gust excelent de carne.

măcelar în natură
www.totallywilduk.co.uk

De ce are detractorii și susținătorii săi?

Este popular printre cei cărora le place să folosească ciuperca pentru a pregăti diverse delicatese culinare. Nepopular în principal din cauza confuziei sale ușoare cu ciuperca gri mai puțin gustoasă sau ciuperca otrăvitoare tigru.

Care este importanța cărnii de măcelar pentru sănătate?

 • susține metabolismul
 • curăță organismul
 • este o sursa de lizina – importanta pentru absorbtia calciului si formarea musculara

Cum este diferit de alte ciuperci?

Aruncă o privire la următorul tabel pentru a afla diferențele de bază dintre ciupercă, ciupercă otrăvitoare și ciupercă gri, nu atât de gustoasă.

  Rozaceea de ciupercă
Toadstool tigru
Toadstool gri
Alimente excelent mortal comestibil
Inel pronunțat canelat (ca pe partea unei monede) netedă, fără caneluri canelată
Pălărie
roz-albicios, aproape maro sau chiar maro-verde deschis, cu resturi de neruși cenușii ale velei și locuri cu pete roz sau roz-brun
roz când pielea se desprinde
maro cu resturi albe de vela
alb când pielea se desprinde
gri-brun
alb când pielea se desprinde
Ghimpe
uneori roz, care se termină într-un tubercul bulbos alb, de obicei extins sferic la bază, adesea cu mai multe benzi de resturi de vela alb cu tonuri de gri, terminat intr-un tubercul bulbos
Un colaj alcătuit din imagini cu ciuperca, ciuperca gri și ciuperca tigru.
www.first-nature.com

După cum putem vedea din tabel, inelul crestat pe care îl au atât velucul roz, cât și cel cenușiu îi deosebește clar de ciuperca tigru, care are un inel complet neted. Un alt factor important este prezenta unei culori roz, pe care o are doar rozaceea, dar nu toadstool gri sau tigru toadstool.

Cum se depozitează ciuperca?

Masak-urile pot rezista până la 3 zile la frigider, deși vă recomandăm să le procesați cât mai curând posibil. Odată gătite, pot rezista încă o zi sau două la frigider. Pentru conservarea pe termen lung, le puteți îngheța sau usca după tratamentul termic.

Chiftele uscate

Când vine vorba de uscarea ciupercilor de trandafiri, există 3 motive pentru care nu este atât de ușor.

 1. O mulțime de chiftele au în ele larve.
  Nu uscați chiftelele cu larve, pentru a nu strica întregul lot
 2. Sunt foarte fragili.
  Masak se va destrăma în timpul uscării. Cu toate acestea, este suficient să colectați totul și să-l sigilați în borcane.
 3. Necesitatea tratamentului termic înainte de uscare.

Chiftele congelate

 1. Gătiți chiftelele în orice fel doriți (le puteți prăji, de exemplu).
 2. Puneți-le într-o cutie sau pungă și congelați.
 3. Poate rezista până la 6 luni la congelator.

Cu toate acestea, nu congelați niciodată ciupercile proaspete neîncălzite.

Cum putem folosi chiftele în bucătărie?

Datorită gustului său, care seamănă cu carnea cu un post-gust ușor, această ciupercă este potrivită pentru supe, tocane, chiftele, preparate la cuptor, sosuri și prăjeli. De asemenea, este grozav înfășurat ca un șnitel. Corpurile fructifere tinere pot fi și murate în oțet. De asemenea, este posibil să le murați în sare.

Sunt excelente, de exemplu, prajite cu un praf de sare si putin chimen sau coapte cu bacon si smantana.

Deoarece această ciupercă conține o proteină toxică, hemolitică, este întotdeauna important să o gătiți. Gătitul distruge această proteină toxică. Este suficient să-l fierbeți pentru scurt timp, substanțele periculoase sunt deja distruse la temperaturi de peste 80 de grade.

De obicei, doar capacul se mănâncă din întreaga ciupercă, deși tulpina poate fi mâncată și dacă nu este vierme. Pielea de pe partea de sus a capacului de ciupercă este ușor de îndepărtat. Mulți oameni îl îndepărtează înainte de a găti. Cu toate acestea, acest lucru nu este necesar, deoarece această piele este complet comestibilă.

Utilizați în rețete

Unde apare rozaceea de toadstool?

Această ciupercă este destul de abundentă din iunie până în noiembrie în pădurile de foioase, mixte și de conifere, cel mai adesea după ploi, dar poate crește și în sezonul uscat. Îl poți găsi de la zonele joase până la zonele înalte. Este cel mai frecvent în Europa și America de Nord.

Milan & Ondra

Amandoi suntem fani ai mancarii bune si ne place sa gatim. Pe acest site, vrem să vă inspirăm cu rețete tradiționale, dar și mai puțin obișnuite. Vom fi fericiți dacă veți încerca rețetele noastre și ne spuneți cum v-au plăcut. Pofta buna! :)

X