Frunza de dafin este un condiment, o plantă și o parte a culturii. În articolul nostru vei afla ce nu știai încă

Frunza de dafin are o aromă florală și de plante care amintește de oregano și cimbru și este folosită mai des decât orice altă plantă.

Citiți despre efectele sale asupra sănătății, inclusiv sfaturi și sfaturi despre cum să o creșteți în confortul casei dvs.!

Vei învăța la ce rețete să-l adaugi, dar și la ce să fii atent.

Ce este o frunză de dafin?

Frunzele de dafin provin din planta de dafin, un arbust veșnic verde care crește în climatul cald. Plantele sunt cultivate în scopuri ornamentale, frunzele sunt uscate și folosite la gătit.

Planta are frunze groase, alungite și piele cu capete ascuțite.

Cum arată o frunză proaspătă de condiment care crește pe un copac,
Sursa: healthline.com

Tipuri de frunze de dafin

Frunzele de dafin au o istorie lungă, izvorând ca simbol decorativ al onoarei și succesului și purtate de împărații romani și greci, precum și de olimpici, savanți, eroi și poeți.

Există două soiuri principale: frunze turcești (sau mediteraneene) și frunze de dafin din California.

Soiul turcesc este cel mai răspândit, și are o aromă mai blândă în comparație cu frunzele de dafin din California, care au o aromă mai puternică și o aromă ușor de mentă.

Se disting prin forma frunzei, unde soiul turcesc are frunze scurte și groase în comparație cu cele mai subțiri și mai lungi ale soiului californian.

În întreaga lume sunt folosite și alte soiuri de dafin, inclusiv frunza de dafin din India de Vest și frunza de dafin indoneziană.

Există, de asemenea, mai multe tipuri de frunze de dafin care sunt otrăvitoare, și anume dafinul cireș și dafinul de munte, dar aceste soiuri nu se vând ca ierburi.

Tipuri și forme de frunze de dafin care există.
Sursa: moolihai.com

Proaspăt vs. frunză de dafin uscată

Frunzele proaspete de dafin sunt verzi lucios deasupra și mai deschise pe partea inferioară. Pe măsură ce frunzele se usucă, culoarea devine uniformă și atenuată.

Frunzele proaspete de dafin sunt adesea mult mai scumpe și nu rezistă atât de mult ca frunzele de dafin uscate.

Adăugarea unei frunze de dafin proaspătă la o rețetă ar putea domina aroma felului de mâncare, așa că sunt adesea preferate frunzele de dafin turcesc uscate.

Ce gust are?

Deoarece frunzele de dafin nu sunt consumate, aroma este mai mult despre ceea ce adaugă ele la rețetă.

Mulți bucătari cred că frunza de dafin nu adaugă deloc aromă, în timp ce alții spun că planta adaugă o profunzime subtilă aromei.

Deci, în timp ce frunzele de dafin nu adaugă arome copleșitoare și îndrăznețe, ele pot fi considerate un condiment care sprijină alte condimente într-o rețetă pentru a le spori aroma.

Cum arată frunza de dafin uscată și cum arată frunza de dafin proaspătă, inclusiv condimentele măcinate.
Sursa: photodune.net

Efectele frunzei de dafin asupra sănătății

Tratamentul diabetului zaharat

Dacă sunteți expus riscului de a dezvolta diabet sau ați dezvoltat deja afecțiunea, consumul de frunze de dafin vă poate reduce nivelul de zahăr și este eficient în tratarea diabetului de tip 2. Împreună cu aceasta, poate scădea și nivelul colesterolului rău.

Îmbunătățește digestia

Frunza de dafin previne deteriorarea stomacului și favorizează urinarea. Acest lucru ajută la eliberarea toxinelor în organism și ajută la sănătatea rinichilor. În plus, compușii organici ajută foarte eficient cu stomacul iritat, calmează sindromul colonului iritabil.

Tratează problemele respiratorii

Frunza de dafin este, de asemenea, o sursă de ulei esențial. Uleiul esențial extras din această frunză poate fi folosit pentru ameliorarea diferitelor probleme respiratorii.

Combate infecțiile fungice

S-a demonstrat că frunza de dafin are proprietăți antifungice, aceste proprietăți împreună cu conținutul de vitamina C pot proteja pielea de orice infecție și iritație.

Ajută la reducerea stresului și a anxietății

Prezența linalolului în frunzele de dafin poate reduce nivelul de stres și anxietate din organism. De asemenea, are proprietăți naturale de calmare care vă pot ajuta să vă calmați și, de asemenea, pot reduce riscul de depresie.

Protejează inima

Inima tinde să funcționeze mai bine datorită rutinei și acidului cafeic, ambele se găsesc în frunzele de dafin. Aceste proprietăți pot întări pereții vaselor inimii și pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău.

Ce beneficii pentru sănătate oferă laurul organismului.
Sursa: plus100years.com

Cum să crești o frunză de dafin

 • Plantele cu frunze de dafin sunt tolerante la majoritatea tipurilor de sol. Intervalul ideal de PH este de 6-7, dar planta este oarecum versatilă și va tolera un interval de PH de 4,5 până la 8,3.
 • Ceea ce nu tolerează este solul care drenează prost. Aplicarea compostului sau a altor materii organice va ajuta la menținerea solului bine drenat.
 • Răsadurile de frunze de dafin pot fi cultivate în interior în ghivece și în aer liber ca arbuști și copaci. Este o plantă cu creștere lentă și poate atinge o înălțime de 17 m în condiții adecvate.
 • Plantele în ghivece nu vor crește până la această dimensiune mare dacă le tăiați suficient.
 • Planta crește cel mai bine în plin soare până la umbra parțială. Dacă o crești afară, într-un climat cald, va beneficia de umbra după-amiezii.
 • Dacă creșteți planta în interior, va avea nevoie de lumină puternică și umbră ocazională.
 • Copacii cultivați în aer liber, în general, nu au nevoie de mult îngrășământ, dar plantele în ghivece vor beneficia de un îngrășământ organic echilibrat.
 • Este foarte sensibil la îngheț în zonele mai reci, dar poate fi cultivat într-un ghiveci și adus în interior pentru iarnă sau ținut în interior, unde frigul extrem nu îl va ucide.
 • Frunza de dafin poate fi folosită întreagă sau zdrobită la gătit. Recoltați frunzele de la plante care au cel puțin 2 ani. Frunzele de dafin coapte au mai multă aromă.
 • Pentru a usca frunzele, asezati-le intr-un singur strat pe hartie de copt pe o tava mare. Lăsați-le într-o cameră caldă și uscată timp de 2 săptămâni.
 • Păstrați frunzele de dafin întregi într-un recipient ermetic.
Cum arată o plantă de dafin în timpul cultivării.
Sursa: caribbeangardenseed.com

O altă utilizare a frunzelor de dafin

Pe lângă faptul că sunt folosite în rețete, sunt folosite și în alte moduri. Extractul de dafin este folosit chiar și ca tratament pentru rănile deschise.

Frunzele și extractele de dafin sunt adesea folosite în masaj și aromoterapie pentru a oferi o oarecare ameliorare a simptomelor artritei și hipertensiunii arteriale.

La ce se folosește frunza de dafin?

Se adaugă la sosuri sau se adaugă la lichidul din carnea și legumele înăbușite
Se adaugă la umpluturi sau rulouri de carne, cum ar fi aceste rețete pentru rulouri Záhorák
Se poate adauga in apa in care este fiert orezul
Se adaugă în bulion și supe și îl puteți găsi și în aceste rețete de kaldoun de pasăre
Sau se zdrobește și se folosește ca orice alt condiment
Este un ingredient comun în diverse murături, cum ar fi pentru murarea acestor coarne de berbec
Supă groasă de vită cu o frunză de dafin pentru condiment.
Sursa: lifemadesimplebakes.com

Reteta de ceai din frunze de dafin

 • 4-5 frunze de dafin uscate
 • 1 baton de scortisoara (sau 1 lingurita de scortisoara macinata)
 • 1 litru de apă

Metodă

 • Adăugați frunzele și scorțișoara în apă și fierbeți aproximativ 20 de minute. Pentru o infuzie mai slabă, se toacă frunzele proaspete sau uscate, se acoperă cu apă fierbinte și se lasă la infuzat.
Ceai de dafin și scorțișoară preparat.
Sursă. recipemarker.com

Cum se păstrează frunzele de dafin?

Frunzele de dafin proaspete pot fi puse într-o pungă cu fermoar și păstrate la frigider, unde se vor păstra o săptămână sau două. Frunzele de dafin uscate pot fi depozitate într-un recipient sigilat într-un loc răcoros, uscat și întunecat, cum ar fi un dulap de condimente sau o cămară; rezistă până la doi ani înainte de a-și pierde aroma.

Întrebări frecvente

De unde să iei o frunză de dafin?

Frunzele de dafin pot fi achiziționate de la majoritatea magazinelor alimentare mari. Frunzele de dafin proaspete pot fi mai dificil de găsit, dar se găsesc de obicei cu ierburi proaspete.
Frunzele de dafin uscate vin într-un raft pentru condimente și pot fi găsite pe culoarul de condimente al supermarketului dumneavoastră.
Frunzele proaspete ar trebui să fie de un verde strălucitor și ceroase și să se îndoaie fără a se rupe. Căutați frunze uscate care nu au pete, crăpături și lacrimi.

Cât de des este dăunător să bei ceai din frunze de dafin?

Frunza de dafin este sigură atunci când este luată pe cale orală în cantitățile recomandate și pentru o perioadă scurtă de timp. Dar dacă gătiți cu o frunză de dafin întreagă, amintiți-vă să o îndepărtați înainte de a mânca. Luarea pe cale orală a frunzei întregi, intacte, ar putea fi periculoasă. Frunza nu poate fi digerată, așa că rămâne intactă pe măsură ce trece prin sistemul digestiv. Aceasta înseamnă că se poate bloca în gât sau se poate sparge mucoasa intestinelor.

Pe ce crește o frunză de dafin?

Dafinul sau Laurus nobilis este o plantă perenă, veșnic verde, aparținând familiei Lauraceae, care include și scorțișoara.

Milan & Ondra

Amandoi suntem fani ai mancarii bune si ne place sa gatim. Pe acest site, vrem să vă inspirăm cu rețete tradiționale, dar și mai puțin obișnuite. Vom fi fericiți dacă veți încerca rețetele noastre și ne spuneți cum v-au plăcut. Pofta buna! :)

X