Ginseng-ul vă va întări sănătatea și puteți folosi și rădăcina proaspătă în bucătărie

Ginsengul are efecte benefice asupra organismului uman.

Știți ce soiuri ale acestei plante există?

Care este cel mai bun pentru tine și de unde să-l cumperi?

Să aruncăm o privire la toate informațiile importante pe care trebuie să le știi!

Ce este ginseng-ul?

Ginseng este rădăcina plantei Panax, care conține ginsenozide și gintonină.

Medicina tradițională a folosit această rădăcină de secole, dar cercetările moderne nu au reușit încă să confirme sau să infirme proprietățile și efectele medicinale ale acesteia.

Prima mențiune despre utilizarea acestei plante datează din 196 d.Hr. din China. În secolul al XVI-lea, a devenit folosit pe scară largă în întreaga lume, dar nu a fost considerat un remediu. A fost folosit pentru pacienții cu boli cronice și pentru a susține convalescența.

De unde să cumpărați ginseng de calitate?

Puteți cumpăra ginseng sub formă de ceai, tablete sau pudră. Dar puteți obține și rădăcină proaspătă, la fel ca ghimbirul.

Îl puteți găsi foarte ușor într-o farmacie sau un magazin de plante medicinale. Pentru rădăcină proaspătă, verificați meniul magazinului dvs. alimentar.

Cum se folosește ginseng în bucătărie?

În bucătărie, puteți folosi rădăcina proaspătă pentru a face supă, umplutură sau salată. Ginsengul poate fi servit și prăjit sau confiat.

Îl poți mânca fiert, înăbușit, prăjit sau confiat. Nu trebuie să-l folosești doar proaspăt în preparatele tale, ci și sub formă de pudră și să-l folosești ca condiment. Va fi ideal pentru preparate sau supe asiatice.

rădăcină de ginseng în bol
Sursa: pixabay.com

Care ginseng este cel mai bun?

Putem găsi pe piață multe tipuri de această plantă. Cel mai bun ginseng este cel care conține cea mai mare concentrație de ginsenozide. Această componentă este responsabilă pentru beneficiile acestei plante pentru sănătate.

Atunci când decideți ce produs să cumpărați, ar trebui să luați în considerare două criterii, locul de origine și metoda de uscare. Să aruncăm o privire la cele mai bune tipuri de ierburi care produc întotdeauna rezultate uimitoare.

ginseng coreean

Ginsengul asiatic sau coreean este folosit cel mai des și are cele mai puternice efecte.

Îl poți folosi pentru multe probleme de sănătate, inclusiv diabet, hipertensiune arterială, menopauză sau disfuncție erectilă.

Ginsengul coreean conține o concentrație ridicată de ginsenozide, iar nutriționiștii sau herboriștii vă vor recomanda cu siguranță această specie.

Ginsengul sălbatic

Soiul american, cunoscut ca sălbatic, este de asemenea popular. Vine din America de Nord.

El le consideră cele mai bune pentru întărirea sistemului imunitar. Îl poți folosi pentru a preveni și trata infecțiile respiratorii, dar îți va îmbunătăți și starea mentală.

ginseng japonez

Această specie nu este la fel de bine cunoscută și cercetată ca tipurile anterioare.

Potrivit experților, conținutul de ginsenozidă este de două până la șapte ori mai mare decât cel al soiului coreean. Acest lucru îl face cel mai bun ginseng din lume de inclus în dieta ta.

Tipul japonez are proprietăți anti-ulceroase, expectorante și antidiabetice.

Tipuri de ginseng procesat

Există, de asemenea, alte câteva soiuri din care să alegeți:

  • Alb,
  • roșu,
  • negru.

Tipul alb este uscat la aer la soare. Are un conținut mai scăzut de ginsenozide. Dar îl puteți folosi pentru a reduce glicemia și astmul.

Ginsengul roșu este uscat la o temperatură de 90 până la 100 de grade timp de două până la trei ore. Are un conținut mai mare de ginsenozide decât cele proaspete și albe. Îl poți folosi pentru a îmbunătăți funcțiile cognitive, diabetul și disfuncția erectilă.

În cele din urmă, tipul negru trece printr-un proces lung de procesare. Conținutul de ginsenodis este mult mai mare decât la speciile anterioare. Datorită acestui fapt, oferă o gamă largă de utilizări, deoarece acționează ca un puternic antioxidant, antidiabetic și agent de slăbire.

ceai de ginseng
Sursa: pixabay.com

Beneficiile pentru sănătate ale ginsengului

Ginseng a fost folosit de secole pentru o varietate de probleme de sănătate. Are mari beneficii ca supliment alimentar. Nu este susținut științific, dar chiar și conform oamenilor de știință, ginsenozidele sunt responsabile pentru efectele benefice. La ce te poți aștepta când folosești această plantă?

Energia vieții

Planta stimulează activitatea fizică și psihică. Poate ajuta foarte mult cu sentimentele de oboseală și slăbiciune. Persoanele cu oboseală cronică ar trebui să-l folosească și ele.

Potrivit cercetărilor, ajută și la reducerea oboselii la pacienții cu cancer.

Funcția cognitivă

Ginsengul poate îmbunătăți, de asemenea, funcțiile cognitive, adică procesele de gândire, concentrare, memorie și cunoaștere. Potrivit cercetărilor, poate reduce stresul oxidativ, ceea ce duce la îmbunătățirea funcției cognitive.

Studiile au arătat că ginsengul coreean poate îmbunătăți funcția cognitivă chiar și la pacienții cu Alzheimer. Mai exact, el a reușit să îmbunătățească funcția lobului frontal al creierului.

Disfuncția erectilă

Pentru bărbați, această plantă oferă o îmbunătățire uriașă a vieții sexuale.

Ginsengul roșu și coreean are un efect pozitiv asupra disfuncției erectile. S-au făcut puține cercetări până acum, dar conform informațiilor disponibile, extractul din fructele acestei plante poate îmbunătăți funcția sexuală generală.

Scăderea nivelului de zahăr

Persoanele cu diabet ar trebui, de asemenea, să ajungă la plantă. Ginsenozidele afectează producția de insulină în pancreas și îmbunătățesc rezistența la insulină.

Prevenirea gripei

Datorită efectelor sale antiinflamatoare, puteți folosi ginseng și împotriva gripei, răcelilor sau a altor boli respiratorii. Soiul roșu susține sănătatea plămânilor și poate regenera celulele pulmonare care au fost atacate de virusul gripal.

Efecte secundare

Puteți consuma planta în siguranță, dar cu o utilizare excesivă, oamenii au raportat posibile efecte secundare, cum ar fi:

  • dureri de cap,
  • insomnie,
  • probleme digestive,
  • modificări ale glicemiei și ale tensiunii,
  • diaree,
  • bataie rapida de inima,
  • reacția pielii.

Ginseng este un supliment alimentar incredibil de puternic. Il poti consuma proaspat, sub forma de pudra sau in tablete. Există multe soiuri din care să alegeți, soiurile coreeană, roșie și neagră având cele mai mari efecte. Puteți încorpora rădăcina proaspătă în alimentație prin supe sau salate. Dacă vă place ceaiul, ceaiul de ginseng este o opțiune excelentă de consumat în mod regulat.

Milan & Ondra

Amandoi suntem fani ai mancarii bune si ne place sa gatim. Pe acest site, vrem să vă inspirăm cu rețete tradiționale, dar și mai puțin obișnuite. Vom fi fericiți dacă veți încerca rețetele noastre și ne spuneți cum v-au plăcut. Pofta buna! :)

X