Pateuri Aperitive 

Pateuri

Mod de preparare: Toate umpluturile se fac cu branza, carne, ciuperci, pot fi utilizate la pateuri, facute din aluat frantuzesc. ( vezi reteta aici : retetepenet.ro- aluat-frantuzesc ).

 

 

Se intinde o foaie din acest aluat, cam de 1/2 cm grosime si se taie forme cu un pahar mare. La jumatate din numarul de rotocoale pe care le avem, taiem  incaodata cu un pahar mai mic de tuica, obtinand astfel un rotocol mai mic si un cerc ca un covrigel.  Asezam pe tava care merge la cuptor rotocoalele mari, unul langa altul; deasupra fiecaruia se aseaza un cerc potrivind bine marginile, ca sa coincinda cu cele ale rotocolului. In fantanita formata astfel de peretii cercului, se pune putina umplutura ( branza, carne sau ciuperci ), iar deasupra se pune, ca un capacel, rotocolul cel mic.

Se ung toate frumos cu un ou batut si se dau la cuptor.

Pentru pateuri mai mici : Se procedeaza in modul urmator: dupa ce se intinde foaia, se taie cu un pahar mic rotocoalele; nu se mai taie cercuri; se pune de exemplu umplutura de carne. La mijlocul fiecarui rotocol, se ung marginile cu ou, deasupra se aseaza alt rotocol, apasandu-l putin cu degetele, ca sa se lipeasca marginile.

Se ung cu ou si se coc la cuptor.

Aceste pateuri mici pot fi servite si pe langa supa ( cand este vorba de o masa mai pretentioasa, cu un consome de pasare sau de vaca servit in cesti).

Pateurilor li se poate da si o forma dreptunghiulara. In acest caz, dupa ce sa intins foaia, se taie cu cutitul linii de-a lungul si de-a latul, obtinutand dreptunghiuri cam de 5 pe 10 cm. Se pune umplutura de jumatate din acest dreptunghi, apoi se indoaie aluatul astfel ca sa se acopere tocatura, se lipeste marginea cu albus de ou.

Se ung pe deasupra cu ou batut, se coc ca si celelalte, la cuptor, la foc potrivit.

 

Share This:

Postari asemanatoare

Scrie un comentariu